Спорт

Манчестър Сити излезе на второ място в Англия


Манчестър Сити постигна третата си поредна победа във Висшата лига. Яя Туре и Келеши Ихеаначо вкараха два късни гола, което беше достатъчно за успеха, а в добавеното време Къртис Дейвис отбеляза в собствената си врата за крайното Хъл Сити – Манчестър Сити 0:3. С него тимът на Пеп Гуардиола се изкачи на второто място в класирането с 39 точки. С две повече от Ливърпул, но “червените” посрещат утре Стоук Сити. Лидер в класирането е Челси с 46 точки, а Хъл Сити е на дъното с едва 12.

“Гражданите” имаха предимство през първото полувреме, но реални положения пред вратата на домакините липсваха. Все пак Маршал спаси опасен удар на Яя Туре под гредата още в началото, а Нолито, Силва и Де Бройне не успяха да нанесат по-добри удари. “Тигрите” пък опитаха да отговорят чрез Снодграс и Мбокани, но без резултат.

Тимът на Пеп Гуардиола опита да си реши нещата в началото на второто полувреме, но в 53-та минута удар на Кевин Де Бройне спря в страничната греда. Това беше 6-ти шут на белгиеца в гредите от началото на сезона, повече от всеки друг играч във Висшата лига.

В 59-та минута и домакините можеха да вкара. След разбъркване в наказателното поле на Сити Майкъл Доусън стреля с глава, но Бакари Саня изби от голлинията. В 67-та минута Де Бройне отново опита късмета си, но този път ударът му бе далеч от вратата.

Така се стигна до 72-та минута, когато Рахим Стърлинг проби по дясното крило към наказателното поле и беше спънат от Робъртсън. Яя Туре …