България Север

Шарлатанин, представящ се за полицай, удари на камък

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Полицията задържа мъж, участвал в извършване на три измами, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

На 26 декември, в полицията бил получен сигнал от 90-годишна жена от Севлиево, че същия ден е станала жертва на измама. Възрастната жена обяснила, че около 16.30 часа получила телефонно обаждане от непознат мъж.

Той се представил за служител на МВР и й съобщил, че на територията на града се провеждала специализирана полицейска операция за залавянето на телефонни измамници, като било необходимо тя да съдейства на полицията, предавайки наличните си средства на „измамника“.

Мнимият полицай уточнил, че след като престъпникът бъде задържан, парите й веднага щели да бъдат върнати. Жената се доверила и хвърлила през прозореца на жилището си 400 лв.

След получаване на сигнала, служители на севлиевската полиция предприели незабавни действия за изясняване на случая. В хода на работата те установили, че лицето, взело парите, е 21-годишен мъж от Враца и няколко часа по-късно мъжът бил заловен на територията на Севлиево.

При последвалия личен обиск, у него били намерени пари и златни накити, за които било установено, че са придобити чрез измами по същия сценарий – от 79-годишен мъж получил 810 лв., а от 69-годишна жена взел 150 лв. и златни бижута.

Парите и вещите са върнати на собствениците им. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по цялостното изясняване и документиране на престъпленията продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730