Бизнес и Политика

Българска технологична компания се нарежда в класацията на Deloitte Fast 50

Българската технологична компания Булпрос Консултинг АД успешно се нарежда в класацията Делойт Fast 50 за Централна Европа през 2016г.

Класацията включва най-бързо растящите компании в сферата на технологиите. Тази година финалистите в Делойт Fast 50 отбелязват ръст и стигат до 1057% от 560% през 2015г.
През 2012г. ръстът на компаниите също надвиши 1000% (1026%), но тази година е рекордна.

В класацията влизат 43 нови компании и дори първите три места са заети от стартиращи в бранша фирми.
Първото място в класацията заема шведската компания Codewise, която печели и наградата в „Големите пет“ по-рано тази година.

Представителят от България Булпрос Консултинг АД се занимава с разработка на софтуер и уеб, предоставя облачни услуги и приложения. 
„Булпрос Консултинг се фокусира върху предлагането на решения за дигиталната трансформация, която ще допринесе за развитието на бизнесана клиентите и продуктовите иновации. Основните преимущества са в сферата на облачните ни услуги, ИТ решенията за сигурност и бизнес дигитализацията. Мисията ни е да дадем възможност на компаниите да се превърнат в част от четвъртата индустриална революция.“ – казва изпълнителният директор на Булпрос Ивайло Славов.
Компанията Булпрос Конслтинг се нарежда на 24-то място в основната категорип на Fast 50.

Според лидерът на Делойт Fast 50 Магдалена Бурнат-Микош, растежът, който демонстрират компаниите от 1057% е достатъчно доказателство, че бизнес средатата в Централна Европа е била положителна през последните 12 месеца.