Спорт

Драматичните футболни двубои на 2016


2016 вече е към своя край. Тя бе особено емоционална за любителите на футбола и спорта като цяло. На фона на Олимпиадата в Рио и европейското по футбол във Франция спортните страсти бяха налице и станахме свидетели на куп любопитни дербита .

Сега е време за равносметка и ние от екипа на Факти.бг решихме да Ви предложим нашия подбор от най-интересните и ключови футболни сблъсъци от цял свят, на които станахме свидетели през 2016.

Шампионска лига 2015/2016, финал: Реал (М) – Атлетико (М) 1:1 (5:3 след дузпи)

С какво по-добро да започнем от финала на Шампионската лига за сезон 2015/2016. На 28-ми май дербито на Мадрид между Реал и Атлетико щеше да определи и носителят на европейската корона.

И „Белия балет“ завоюва своя исторически 11-и трофей в Лигата на богатите по особено драматичен начин.

Четвърт час след началото на финала, логичното сякаш се случи. Отбраната на Атлетико отново проспа едно опасно центриране. Въпреки, че бе задържан, капитанът Серхио Рамос успя да чукне топката под плонжа на Облак и така да открие резултата.

Това попадение се оказа шок за противника и Атлетико до края на първата част не успя да излезе от него.

Второто полувреме започна по възможно най-добрия начин за символичните гости на „Сан Сиро“. Още с първата си атака, „дюшекчиите“ си спечелиха правото да изпълнят дузпа. Пепе закъсня да избие една подадена топка към Торес и го събори в собственото си наказателно поле! Марк Клатенбърг бе категоричен …