Спорт

Луди моменти от Формула 1 (Видео)


2016 бе много емоционална за любителите на Формула 1.

Нико Розберг стигна върха, само за да обяви че прекратява професионалната си кариера, Верстапен счупи рекорда за най-млад победител при триумфа си в състезанието за Голямата награда на Белгия, а Фелипе Маса явно все още не може да се раздели с любимия спорт.

Предлагаме Ви някои от най-лудите и забавни мигове, подбрани от Crash.net.

1. Впечатляващото пилотиране на Макс Верстапен в дъжда на „Интерлагос” му донесе третото място на финала на Гран при на Бразилия и накара специалистите да сравнят младия холандец с легендата на Формула 1 Айртон Сена.

След последния рестарт на състезанието Макс беше едва 16-и, след като в Red Bull го повикаха малко преди края, за да сменят гумите му интермедия с мокри.

След това Макс направи поредица атаки, които за 12 обиколки го изкачиха на 3-о място на финала.

Преди това Верстапен успя да излезе на второ място, след като атакува красиво Нико Розберг с Mercedes след предишното рестартиране, а малко по-късно овладя колата, която се завъртя при почти 300 км/ч, след като стъпи в голяма локва в последния завой на бразилската писта.

2. Себастиан Фетел напсува спортния директор на Ф1

Себастиан Фетел бе изместен от почетната стълбичка в състезанието за Гран При на Мексико заради наказание за опасна маневра.

Пилотът не успя да сдържи гнева си и напсува състезателният директор в Международната федерация по автомобилизъм – Чарли Уайтинг.

„Ето ти м…