Бизнес и Политика

Смартфон изследва химичния състав на предметите

Изложението CES 2017 беше мястото, където видяхме невероятни неща. От нови модели телевизори до шал, който може да ни спаси живота, компаниите неуморно работят, за да ни държат заинтересовани.

Смартфоните вече са се превърнали в неделима част от нас и могат толкова много неща, че понякога е трудно да си представим живота без тях. И все пак има неща, които все още не сме видели.

Китайската компания Changhong представи своя смартфон – H2. Това, което го различава от другите смартфони е функция, която му позволява да изследва предмети и да анализира състава им.

Новият H2  е снабден с инфрачервен скенер, който осветява различни предмети и това му позволява да анализира химичния състав. Идеята е смартфонът да дава максимално много информация на потребителя. Например ако отидете на пазар и решите да ползвате функцията, ще имате предимство, защото телефонът ще Ви покаже кои са най-зрелите плодове, къде са използвани качествени материали и така нататък.

Смартфонът може да различи фалшив диамант от истински и всъщност може да прави това с всякакви скъпоценни камъни или метали.
За момента H2 ще бъде достъпен на китайския пазар и то на съвсем достъпна цена – $400.