Спорт

Григор Димитров е осминафиналист в Австралия


Григор Димитров продължава със страхотното си представяне на корта. Най-добрият български тенисист се класира за осмифиналите на Australiaon Open след трисетов успех над Ришар Гаске.

Първата ни ракета надделя над французина с 6:3, 6:2, 6:4 за малко повече от 2 часа и си уреди мач в следващата фаза с Денис Истомин (Узбекистан), който сензационно отстрани световния номер две Новак Джокович.

Поставеният под №15 в схемата българин имаше 5 загуби срещу Гаске и една победа, която постигна през миналия сезон. Това се случи на Мастърса в Шанхай, където първата ни ракета се наложи с 6:4, 6:4.

Първи сет

Григор загуби първите две точки в откриващото си подаване в мача, но се измъкна, а веднага след това притисна Гаске в първия сервис-гейм на французина. Димитров си извоюва и два брейкпойнта, но до пробив не се стигна – 1:1. Пробив имаше още в следващия гейм, в който Григор водеше с 40:0, но въпреки това загуби подаването си. 25-годишният обаче успя веднага да върне пробива, след което с гейм на нула отново излезе напред в резултата при 3:2. В шестия гейм българинът имаше точка за пробив, но 30-годишният французин я отрази и после удържа подаването си за 3:3. В осмия гейм Григор проби на нула за 5:3 и получи възможност да сервира за първия сет. След един много тежък гейм, в който Димитров се измъкна от 0:40, а после спаси още един брейкпойнт и пропусна няколко сетбола, българският тенисист все пак изпълни задачата и сложи край на първата част.

Втори сет

Вторият сет запо…