Спорт

Страхотен Григор Димитров е на 1/4-финал на Аустрелиън Оупън


Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели 1/8-финалния си мач от Откритото първенство на Австралия по тенис срещу узбекистанеца Денис Истомин и се класира сред последните осем играчи в турнира.

Първата ни ракета победи палача на Новак Джокович с 2:6, 7:6 (2), 6:2, 6:1.

Истомин започна срещата по-концентрирано от българина и успя да вземе първия сет, но разковничето към крайния успех бе във втората част. Силите на двамата тенисисти бяха напълно изравнени, стигна се до тайбрек, където по-концентрираният бе хасковлията. Оттам нататък играта на узбекистанеца рухна, докато агресивният подход на българина даваше резултат. В третия и четвъртия сет Истомин съвсем загуби увереността си, а Димитров се възползва по най-добрия начин.

Съперник на българина на 1/4-финалите ще е белгиецът Давид Гофен, който отстрани австриеца Доминик Тийм със 5:7, 7:6 (4), 6:2, 6:2.

Първи сет:

Двамата тенисисти влязоха добре в мача и взимаха сервис-геймовете си до 3:2 в полза на Истомин. В шестия гейм обаче хасковлията се разколеба и позволи да бъде поведен с 0:40 на свой сервис. Нелепа грешка от форхенд на българина при 30:40 обаче позволи на узбекистанеца да пробие подаването му. Оттам нататък играта на Димитров в първия сет се разпадна още повече и той логично отстъпи с 2:6.

Втори сет:

Димитров опита да бъде агресивен в откриващия гейм на втората част при сервис на Истомин, което му спечели две точки, но в крайна сметка с мощни сервиси Истомин удържа подаването си. О…