Бизнес и Политика

5 сигурни инвестиции до 10 000 лв.

Депозирането на средства вече не е привлекателно за хората, които искат да инвестират. Тъй като лихвения процент е по-нисък, увеличението на някаква сума чрез влагането й в банка, няма да бъде голямо.

В година, която вероятно ще предложи големи промени е добре да насочите спестяванията си към по-сигурни ниши. Предлагаме Ви няколко интересни предложения за инвестиции на спестявания до 10 000лв., които няма да Ви подведат.

Стартъп
Българските млади предприемачи постоянно представят свежи и иновативни идеи, но често нямат достатъчно средства, за да стартират. Именно е такива случаи Вашите средства могат да бъдат полезни. Повечето финансирани стартъпи, успяват да стъпят здраво на пазара много бързо, така че инвестицията ще Ви се отблагодари. Договорете с екипа на компанията какъв дял от нея ще притежавате, за да няма неприятни изненади в бъдеще. Google са започнали своята дейност от един гараж. Значи всеки може да го направи!

Земя
10 000лв. не са достатъчни за инвестиция в имот, особено в големите градове на страната, но са предостатъчни за инвестиция в земеделска земя. В последните години земеделието постоянно се развива, а хората непрестанно търсят от къде могат да купят органични и домашни продукти.

Взаимни фондове
Това е малко по-рискова инвестиция, но и ще Ви донесе по-голяма доходност. Дори да нямате нужните познания в областта на капиталовите пазари, фондовата борса предлага достатъчно варианти – от взаимните фондове до борсово търгувания фонд (ETF). От началото на 2017г. 3 от компаниите, които се търгуват на Българска  фондова борса са поскъпнали с повече от 20%. Това значи, че този ръст е дошъл за по-малко от месец.

Бизнес
В днешно време да стартирате бизнес не е лесно, но много хора превръщат своите хобита в успешен собствен бизнес. Ако имате идея за такъв, можете да инвестирате средства в изработката на сайт, неговата поддръжка, както и поддръжката на страници в социалните мрежи. В началото няма да е нужно да отделяте цялото си време на бизнеса си, но в последствие това ще стане необходимо.
Потърсете информация за конкуренцията в областта, която сте избрали и имайте предвид, че за да се котирате на пазара, трябва да предлагате иновации.

Образование
Ако изберете да инвестирате в образование, със сигурност няма да сгрешите. За да постигнете професионални успехи, за да се издихнете в кариерата, за да научите всичко, което Ви е необходимо и за да станете експерт в дадена област, Ви е нужно учене. Инвестирайте в курсове, изучаване на чужди езици или курсове за преквалификация и няма да сте пропилели парите си напразно.