Бизнес и Политика

Кой ще бъде първият трилионер в света?

Само след 25 години светът ще посрещне първият си трилионер. Не е изненада, че това ще бъде един от най-богатите хора в света – Бил Гейтс. Тази информация идва от проучването на организацията Oxam, чиято дейност е насочена към намаляването на бедността в света.
За да се стигне до заключението, организацията е взела в предвид различни фактори като средния растеж на инвестициите на Гейтс.

От 2009г. насам растежът на богатството на милиардерът е скочил с 11 на сто. Бил Гейтс в момента разполага с 85 милиарда долара, а след 25 години, когато той е на 86 години, ще увеличи състоянието си до 1 трилион.

В началото на годината Oxam даде информация от друго свое изследване, че 1% от цялото население на Земята е по-богато от останалите 99%. В данните е посочено, че 8-те най-богати хора в света, притежават лични средства, равни на тези на 3.6 милиарда души от най-бедните населения на света.

Тези данни затвърждават тезата, че икономическия растеж се движи непропорционално. Богатите, които вече са достатъчно заможни, продължават да бъдат облагодетелствани и трупат все повече богатство, а бедните от друга страна, все по-бързо и сигурно се приближават до ръба на абсолютната бедност и все повече имат нужда от финансова помощ, за да преживяват.

Какво би направил новият трилионер?

Ако някой притежава толкова много пари, животът му със сигурност ще се промени драстично. Той би могъл да купи всичко, което пожелае. Едно изследване на платформата Quora сочи, че аспектите за придобиване на подобно богатсво не са само положителни. С такава цифра в банковата си сметка, човек би се чувствал много по-застрашен за живота си и вероятно с право. 

Със сигурност трилионерът би променил света. С евентуалното решение за местене на капиталите си, трилионерът ще промени индустриите и икономиката на цели държави. И не само той, но и неговите деца и внуци също ще имат възможност да направят нещо за развитието на целия свят.