Спорт

Григор Димитров се бори достойно, но Надал е на финал


Григор Димитров докосна финала на Откритото първенство на Австралия, след като изпусна Рафаел Надал в полуфинална драма. Най-добрият български тенисист загуби с 3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:6. Това бе осма победа за испанеца над нашето момче.

Въпреки, че загуби мача Григор показа изумителен тенис и с играта си демонстрира, че вече може да очакваме, че ще бъде сред топ тенисистите в тура. Григор остави сърцето си на корта и накара целия български народ да се гордее с него. Той имаше два скрити мачбола в петия сет, но за съжаление не успя да ги реализира.

Срещата между двамата продължи близо 5 часа, а българинът игра спиращ дъха тенис и бе рамо до рамо с великия Надал в продължение на целия мач.

Финалният мач ще бъде голямата класика между Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Пети сет

4:6 – Григор даде всичко от себе си в гейма на Рафа, спаси три мачбола, но испанецът го спечели на 40 и е на финал в Мелбърн.

4:5 – Надал успя да достигне до пробив на сервис на Димитров. Испанецът ще сервира са спечелването на срещата.

4:4 – Много жалко! Григор Димитров имаше две възможности да пробие сервиса на противника, но Надал показа изключителна класа и спаси подаването си.

4:3 – Българинът си спечели подаването доста трудно, но все пак отново си върна аванса. Вече личи умора и при двамата тенисисти.

3:3 – Надал спечели на сервис гейма си на 0.

3:2 – Григор спаси точка за пробив и си взе подаването си, с което поведе в геймовете.

2:2 – Надал спечели подаването си …