Бизнес и Политика

Европари за участие на български компании в изложения


Български производители ще получат частично финансиране от Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия за три от изложенията на Интер Експо Център, съобщават от ведомството.

Средствата са получени по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ по проект „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“.

Изложенията за които фирмите могат да получат финансиране са MachTech&InnoTech Expo – за металообработващи машини и инструментално оборудване (4 до 7 април), Техномебел и Светът на мебелите – за мебели, машини и материали (от 24 до 28 април) и Булмедика/Булдентал – за хуманна и дентална медицина (от 17 до 19 май).

„Целта на проекта е малките и средните фирми да се представят първо на събитията у нас, където идват чуждестранни компании и така да придобият опит и готовност за излизане на външните пазари“, коментира Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център.

По негови думи за първи път агенцията финансира изложенията с европейски средства. „През изминалите две години ИАМСП е подпомагала частично български фирми с пари от националния бюджет. Отново очакваме силен интерес от компаниите, защото тази помощ видимо оказва благоприятно влияние върху развитието им“, каза Иванов.

Повече информация може да получите на www.sme.government.bg….