Бизнес и Политика

10-те думи, които трябва да изтриете от CV-то си


За да направите добро първо впечатление, от съществено значение е да подбирате думите си разумно и предпазливо. Но как да разберете кои думи и изрази са правилни и кои грешни? Как да разберете коя ваша реплика ще се превърне в ключа, отварящ вратата към успеха и коя ще затръшне всички врати под носа и?

На помощ идва екипът на най-голямата световна социална мрежа за професионално развитие, който е направил списък на десетте най-използвани модерни думички, които австралийците трябва да изтрият от своите професионални автобиографии, за да направят добро впечатление на бъдещите си работодатели.

Списъкът, изготвен от LinkedIn, включва 10-те думи, които през последните 12 месеца най-често са присъствали в публикациите на милиони австралийски потребители на мрежата.

Ако модерни думички като „специализиран“, „лидерски“, „страстен“ или „успешен“ се срещат често в работната ви автобиография или в профила ви в LinkedIn, то тогава е време да ги премахнете до една, ако искате да направите добро първо впечатление.

Ето ги и тях. 10-те думи, които трябва незабавно да изчезнат от автобиографията ви:

– Специализиран
– Лидерски
– Страстен
– Опитен
– Стратегически
– Фокусиран
– Експерт
– Креативен
– Успешен
– Отличен

Премахването на тези думи обаче, не е гаранция, че ще харесат CV-то ви. Ако наистина искате да направите впечатление с вашия профил или CV трябва да се постараете….