Спорт

Сити разгроми Уест Хам, Юнайтед с реми


Отборът на Манчестър Сити не се затрудни при гостуването си на Уест Хам в срещата от междинния 23-и кръг на Премиър лийг. „Гражданите“ показаха най-добрия си футбол и закономерно спечелиха с категоричното 4:0.

Кевин де Бройне откри резултата още в 17-ата минута след грешка в отбраната на домакините. Само четири минути по-късно Давид Силва удвои с удар от близка дистанция. В 39-ата минута Жезус направи разликата класическа, а през втората част Туре Яя от дузпа оформи и крайното 4:0.

С успеха си Сити събра 46 точки в актива си, колкото има и четвъртия в класирането Ливърпул. Воденият от Джосеп Гуардиола тим е само на точка от второто място, което делят отборите на Тотнъм и Арсенал, но остава на 10 от лидера Челси.

В същото време другият манчестърски гранд – Манчестър Юнайтед регистрира изненадващо 0:0 в мача си като домакин на Хъл Сити.

Двата тима съвсем наскоро изиграха два мача помежду си от 1/2-финала за Купата на лигата, като си размениха по една победа, но “червените дяволи” все пак се класираха напред с общ резултат 3:2.

И този път възпитаниците на Жозе Моуриньо бяха по-активният тим през голяма част от мача, но отново имаха проблеми да пробият отбраната на съперника и в крайна сметка така и не успяха да пратят топката във вратата.

В същото време пък гостите показаха доста стабилна игра в отбрана и чакаха своите шансове на контраатака, като с малко късмет можеха да си тръгнат и стрите точки, ако в 86-ата минута ударът на Лазар Марко…