Бизнес и Политика

Пет иновативни идеи в България получиха по 7000лв. за реализация

Конкурсът за най-добър бизнес план на неправителствана организация раздаде своите награди. Пет неправителствени организация в България заеха челните позиции в конкурса.
Събитието е организирано от  Български център за нестопански организации, Фондация УниКредит и фондация „Америка за България” като част от програмата „Предприемачество за нестопански организации”.

Конкурсът се провежда за шеста поредна година и целта му е оказване на подкрепа на организации за стартиране и развитие на тяхната мисия.
Победители са 5.

Фондация „Очи на четири лапи”
Идеята на организация е да изгради хотел за кучета, в който стопаните могат да оставят своите любимци, когато са на дълъг път. Това е част от инициативата на фондацията да финансира в програмите за обучение на кучета водачи. Всички приходи от хотела ще отиват именно за това обучение.

Сдружение „Идеа”
Идеята на „Идеа”, която им спечели място в челната петица е проект за стартиране на кетъринг услуги, в които ще се осигурят работни места за младежи, израснали в социална и икономическа изолация.

Фондация „Асоциация Анимус”
Проектът за създаването на закусвалня „Блага – Баба Блага”, в която възрастни жени и жени, жертви на насилие ще могат да правят различни кулинарни изкушения и да ги продават, спечели наградата на „Асоциация Анимус”.

Морски клуб „Приятели на морето” – Варна
Клубът има идеят да развие дейността на преприятието „Заедно на борда” като предоставят обучения по специалностите водолаз и водач на плавателни съдове до 40 бт по море. 20% от приходите, които клубът ще получи ще бъдат вложени в други безплатни курсове за младежи без родители, млади безработни хора и деца от социално слаби семейства.

Фондация „Светът на Мария”
Проктът е свързан с развитието на кетъринг услугите, с които се занимава фондацията чрез кафенето си „Светове”. Заедно с това, фондацията ще разшири възможностите за заетост на младежи с намалено интелектуално развитие.

Организациите ще получат по 7000 лв. финансова помощ, за да реализират своите проекти.