Бизнес и Политика

Румен Радев: Перспективни сме за инвестиции


„Добрите бизнес отношения между нашите две държави са мост, по който вървят добрите отношения в науката, образованието, културата и във всички останали сфери на общественополитическия живот. Това е мостът, по който се градят отношенията между нашите два народа, а те имат дълбоки исторически и духовни корени“. Това заяви президентът Румен Радев в Берлин при откриването на Икономически форум за България. На събитието, което е организирано от Германската индустриално-търговска камара, участват представители на над сто германски компании.

Държавният глава подчерта, че неговата първа двустранна официална визита като президент на България е именно в Германия. „Това има специално значение за мен и за всички българи, защото за нас Германия е традиционен стратегически пратньор“, посочи Румен Радев.

По думите на президента, България ще продължи да изгражда своя образ в Германия като перспективна дестинация за инвестиции и като стабилна европейска държава. „Осъзнавам, че Европа е изправена пред редица предизвикателства в сферата на сигурността, но и на икономическото развитие, в свят на все по-ограничен достъп до ресурси, до квалифицирана работна ръка и поради тази причина е важно да обединяваме усилията си. Резулаттите от нашето сътрудничество наистина са впечатляващи. На фона на повече от три трилиона БВП за Германия, шест милиарда евро стокообмен са нещо изключително малко, но за България те са много важни, защото идват под формата на инвестиции, к…