Спорт

Иво Тонев: Приключих с футбола!


Бившият шеф на Левски Иво Тонев заяви, че никога повече няма да се занимава професионално с ръководство на български футбол. Предишният бос на Герена е категоричен, че може да помага само като фен. Тонев разкри много моменти от престоя си при „сините“, включително това как е бил спасен лицензът на клуба преди няколко години.

„Аз съм емоционален човек, но няма никакъв шанс да се върна във футбола. Много дълго се занимавах с него, получих доста от футбола – контакти, възможности, отношение, развих бизнеса си на различни нива. Но и доста дадох – финанси, физическо време, доста бели коси ми се получиха от него“, преди Диема.

„Никога по никакъв повече няма да се занимавам с ръководство и управление на футбола. Ако имам възможност в бизнеса си, само ще помагам финансово на Левски, може би и на Локомотив. Факт е, че обикнах Левски и всеки ден следя какво се случва с него. Ще се радвам, ако по някакъв начин допринасям финансово и като фен. Но като ръководител – никога повече с футбол у нас няма да се занимавам“, сподели Тонев.

Той разкри и какви грешки е направил по време на двата си престоя в изпълнителната власт на „Герена“ и разкри, че е смятал да напусне отбора още преди загубената титла от Славия през 2013 г.

„Стремя се в последните години да не обръщам внимание на негативното. Сега не си спомням нищо лошо, свързано с Левски. Равносметка съм си направил, мисля още върху някои неща. Имам два периода за по около година и пол…