Бизнес и Политика

Цай Ин-уен призова Китай да уважава правата и интересите на тайванския бизнес


Президентът на Република Китай Цай Ин-уен призова Континентален Китай да приеме политическите различия на Тайван и да зачита правата и интересите на тайванските фирми, работещи от другата страна на пролива.

„Това е истинското намерение на правителството – да демонстрира своята добра воля и да насърчи провеждането на преговори с Китай, надявайки се това да доведе до подобряване на икономическите връзки между страните и до по-лесното справяне с предизвикателствата, пред които е изправен Тайван“, заяви Цай. Тя допълни също, че осигуряването на положително развитие на тайванските предприятия в Континентален Китай е сред основните приоритети на правителството и няма да с пестят никакви усилия в тази посока. Нещо повече – подкрепа ще получат и всички предприятия, които планират да преместят своите дейности обратно в Тайван.

Цай Ин-уен направи своето изявление по време на официален обяд в столицата Тайпе, на който присъстваха тайвански бизнесмени. По време на срещата тя подчерта още, че от встъпването й в длъжност през май 2016 г., правителството е въвело редица мерки, насочени към укрепване на икономиката. Те включват пускане в действие на инициативата „Пет + две иновативни индустрии“ , преглед на законите и разпоредбите, регулиращи инвестициите и набирането на таланти, подобряване на трудовите права и интереси на работещите мигранти, повишаване на минималната работна заплата и преструктуриране на националната пенсионна система.

Инициати…