Спорт

Не пропускайте боксовите зрелища на 2017


Българската гордост при боксьорите Кубрат Пулев записа първия си официален мач пред родна публика през 2016 и за радост на феновете го спечели по категоричен начин. В „Арена Армеец“ в София в главният двубой от „Нощта на шампионите“ Кобрата се окичи с интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Нашенецът не остави никакъв шанс на своя съперник Самюел Питър в големия двубой и още в третия рунд “Нигерийският кошмар” се отказа с разбит и окървавен нос, разбита лява скула и контузен десен лакът.

По-малко от седмица след успеха си, Кобрата попадна в челото на една от най-елитните класации за бокс – на престижното списание „Boxing News“. В световната ранглиста на тежка категория, публикувана от единственото специализирано издание за бокс, което не е спирало да излиза от далечната 1909 г. насам, Кобрата е №2 на планетата в тежката категория. Кога ще има нов шанс за родния боец да се бори за световна титла предстои да разберем.

„Чакам боя между Джошуа и Кличко. Победителят е задължен да играе с мен, независимо кой е. Към края на годината трябва да има такъв мач“, заяви още българският боксьор.

В същото време, американецът Джералд Уошингтън, който няма загуба на ринга, официално е новият съперник на Дионтей Уайлдър – Кафявия бомбандировач.

Двамата ще се бият за титлата на Световния боксов съвет в тежка категория,а срещата ще се проведе на 25 февруари.

Първоначално носителят на кор…