В обектива

Кой пръв ще построи град на Марс?


Илон Мъск не е единственият човек, който иска да построи град на Марс. В космическата надпревара за покоряването на Червената планета се включват и Обединените арабски емирства, които обявиха, че искат да построят „миниград“ на повърхността ѝ до 2117 г.. пише сайтът „Машъбъл“.

Премиерът на ОАЕ, шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум, обясни плановете на монархията за колонизирането на Марс в серия от публикации в социалната мрежа Туитър още миналата седмица.

„Проектът, който ще бъде наречен „Марс 2117″, обединява една обща визия за създаването на мини-град и общност на Марс, които ще бъдат създадени с помощта на международните ни партньори“, написа шейхът.

По думите на шейха, проектът за град на Марс ще вдъхнови младите хора да работят и да се развиват в сферата на космическите науки, които се оказва, че се изучават старателно в университетите в ОАЕ.

Ако ОАЕ има амбицията да създаде напълно функциониращ град на Марс през следващите 100 години, страната ще трябва да положи много усилия и да провлече млади хора от следващите няколко поколения.

„Днес посаждаме семената на „Марс 2117″, а плодовете ще жънат новите поколения, водени от страстта към науката и човешкия стремеж към знания“, пише още шейх Мохамед.

ОАЕ вече заяви пред света, че богатата на петрол нация има стремежи, които излизат извън рамките на родната ни планета, след като през 2015 г. обяви, че подготвя роботизирана мисия до Червената план…