Бизнес и Политика

Как да сключим застраховка „Непорочно зачатие”


Българските застрахователи могат да предложат и застраховка „Непорочно зачатие” благодарение на своите партньори и опит. Това заяви пред Факти.бг Светла Несторова, председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ).

Тя смята, че трябва да се помисли за повече данъчни стимули за хората, които сключват допълнителни застраховки за здраве и пенсия.

На инвестиционния форум „Печели находчиво: нови хоризонти за личните спестявания” Светла Несторова представи подробно три основни форми на алтернативни спестявания при животозастраховането – смесена застраховка „Живот“, застраховка „Живот“, свързана с инвестиционен фонд и застраховка „Живот“, свързана с индекс. Факти.бг е медиен партньор на събитието.

Г-жо Несторова, кой е най-екзотичният продукт на българския застрахователен пазар?

Общозастрахователният пазар в България не изобилства от екзотични продукти за масова употреба. Все пак по начина, по който той е свързан с европейските застрахователни и презастрахователни пазари и партньорите ни от Стария континент, може да осигури почти всяко критично покритие, което човек потърси. Иначе казано не може да си купите застраховка за „непорочно зачатие” във всеки застрахователен офис в страната, но ако сте сериозно мотивиран да придобиете такава застраховка, то вие спокойно можете да се свържете с някой от големите застрахователни групи. И те с помощта на „Лойдс” в Лондо…