Спорт

Радуканов се оплака от феновете на Левски


Старши треньорът на Пирин Милен Радуканов говори за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Приятно е, радвам се, че така се получи още след първия мач. Много беше важно за момчетата да имат спокойствие. Дано са се разходили с високо вдигнати глави в Благоевград, защото си го заслужиха с мача срещу Левски, заяви Радуканов, който направи подробен анализ на победата нас „сините“ с 1:0 в събота.

Още сме в началото на пътя от това, което искаме. Като треньори даваме насоките си, но футболистите ги изпълняват. В последния месец видях страхотни момчета, които искат да се учат и се опитват бързо да възприемат нещата. Хвърлихме доста пот и в контролите, вече загатваме това, което искаме да правим.

Най-важно беше, че гледахме всички мачове на Левски и бяхме наясно в детайли с всичко, което да очакваме. Затова и бях сложил Тони Тасев на върха на атаката, с излизането на Пиргов и Александров Левски имаха доста проблеми в центъра на защитата. Опитвахме се да ги караме да изнасят чрез Сандберг и да го пресираме. Радвам се, че се получи.

Всички останали момчета бяха близо до противниците, отнемахме им топката, това очаквахме, това се и получи. Знаехме, че ще имаме свободни пространства по фланговете, опитвахме се от там да атакуваме. След като спечелихме, значи схемата на Левски е била удобна за нас. Така беше и наистина. Цяла седмица тренирахме тактиката си срещу тях и ни се получи.

Много е важно да обясняваш на футболистите, но е важно и да…