В обектива

Игрален филм за ЧРД на Ердоган (ВИДЕО)


В чест на рождения ден на турския президент Реджеп Ердоган утре ще се състои официалното представяне на филма „Водач“, посветен на неговия живот, съобщи новинарският сайт Интернет хабер.

Гала-прожекцията ще бъде в голям развлекателен център в истанбулския квартал Маслак. От 3 март пък започва масовото излъчване в кината на филма – първата екранизирана биография на Ердоган. „Водач“ ще бъде излъчен също в някои европейски страни, сред които Германия, Австрия, Белгия, Италия, Франция и др.

Прожекциите започват на фона на протичаща кампания за предстоящия през април референдум, на който народът е призован да реши дали да разшири правомощията на президентската институция.
„Водач“, сниман с бюджет от осем милиона долара, е дело на новосъздадената продуцентска къща „Kafkasor Film Academy“, за която това е първият филм.

Режисьор на продукцията е Хюдаверди Явуз, а главните роли се изпълняват от Реха Бейоглу в ролята на Ердоган и Йозлем Балджъ в ролята на съпругата му Емине.

Сюжетът обхваща детските години на Ердоган и продължава до периода, в който той е кмет на Истанбул. Политическият му живот в по-ново време не е засегнат, но се очаква да бъде претворен в евентуално продължение на филма.

Турският президент навършва утре 63 години.