В обектива

Кметицата на Париж се заяде с Тръмп


Кметицата на Париж Ан Идалго отговори в Туитър на президента на САЩ Доналд Тръмп, който днес обиди Града на светлината с думите, че „Париж не е вече Париж“, предаде ДПА.

Идалго публикува в Туитър своя снимка, на която тя е заедно с Мики Маус и Мини, с текст: „На Доналд и неговия приятел Джим, от Айфеловата кула, ние се радваме на привлекателността на Париж с Мики и Мини“.
À Donald et son ami Jim, depuis @LaTourEiffel nous célébrons l’attractivité de #Paris avec Mickey et Minnie. pic.twitter.com/unuRB1traY— Anne Hidalgo (@Anne_Hidalgo) 24 февруари 2017 г.

В друг туит с хаштаг #Donald&Jim Идалго пише, че резервациите на американски туристи в Париж през 2017 г. са с 30 процента повече в сравнение с миналата година.

В реч пред американската организация „Консервативно политическо действие“ Доналд Тръмп разказа за своя приятел Джим – „много важен човек“, който редовно ходел в Париж, но през последните няколко години престанал да ходи, защото „Париж вече не е Париж“, напомня ДПА.

Френският външен министър Жан-Марк Еро също реагира в Туитър на изказването на Тръмп с думите: „3,5 милиона американски туристи посетиха Франция през 2016 година. Те винаги са добре дошли“….