Спорт

Барселона спечели дербито с Атлетико Мадрид


Лионел Меси за пореден път се оказа най-решаващият играч за Барселона. Аржентинецът донесе победата на каталунците с 2:1 като гост на Атлетико Мадрид, след като вкара в 86-та минута. Преди това Рафиня Алкантара (64) бе дал аванс на каталунците, но Диего Годин изравни за Атлетико малко след това. Все пак Барса стигна до трите точки в 100-ния мач на Луис Енрике като треньор на тима.

С този успех Барса се изкачи на първото място в класирането с 54 точки, с две повече от Реал Мадрид, който по-късно тази вечер гостува на Виляреал. Кралете обаче имат два мача по-малко.

Двата отбора започнаха с директен футбол, без опознаване и още в първите минути Ферейра-Караско, а след това и Диего Годин можеха да възпламенят трибуните. Барса отговори с удар на Лео Меси от 25 метра, който не притесни Ян Облак.

Постепенно каталунците започнаха да боравят по-често с топката, но Габи Фернандес и Антоан Гризман можеха да вкарат, но защитата на Барса се справи добре. В 26-та минута Гризман пробва късмета си и с удар извън наказателното поле, но Тер Стеген изби.

В края на първата част Ян Облак също се отличи със специално спасяване след удар на Лео Меси от фаул. Малко след това Пике стреля с глава след центриране на Неймар от ъглов удар, но Облак отново бе на мястото си.

Така първото полувреме завърши при 0:0, което означаваше, че каталунците не допуснаха гол в нито едно от първите полувремена на последните си 13 мача в първенството.

Барса изпусна най-доброто си положение в 49-та мину…