Бизнес и Политика

Какво ще предложи MWC в Барселона?

Най-голямото технологично изложение в света – MWC, което стартира  в Барселона ще бъде мястото, където производителите ще представят новите си устройства. Нови устройства ще видим от почти всички компании, а някои от тях ще представят първите си смартфони от много време насам.

Nokia и Blackberry ще се завърнат на пазара с няколко устройства. Nokia вече представи „наследника” на култовия си модел 3310. Новата Nokia идва с малко по-модерен дизайн, цветен дисплей и огромен капацитет на батерията. Производителите твърдят, че телефонът може да издържи цял месец само с едно зареждане. Телефонът е на цена само от $49 и разполага с операционна система Nokia’s Series 30+, браузър Opera, възможност за теглене на няколко приложения, запомнящи се мелодии и разбира се – с играта Лакомата змия.
3310 е много цветна. Идва в тъмносиньо, червено, жълто и сиво, за да донесе на притежателя си настроение.
Предстои и представянето на ново луксозно устройство от Blackberry.

Гигантът в индустрията Samsung Electronics няма да представи нови смартфони и това ще насочи вниманието към другите компании на пазара. Apple също не участва в изложението, а новия си флагман iPhone 8 ще представи на собствено събитие през септември тази година.
Производителите на смартфони са насочили вниманието си към изкуствения интелект и виртуалната реалност, а на заден план остават подобренията на софтуерите и хардуерите.

Според компанията CCS Insight пазарът на смартфони ще достигне максимума си, достигайки 2.35 млрд. единици до 2019г. Насищането на пазара ще доведе до създаването на нови свързани устройства, смятат експерти и анализатори.
Барселона ще стане свидетел на представянето и на други смарт устройства. Huawei вече представи своя Huawei Watch 2 паралелно с представянето на двата си нови флагмана – P10 и P10 Plus. Очаква се представянето и на 360-градусови камери, свързани устройства и дори автомобили.

Основна тема на форума е 5G безжичната връзка. За момента все още се обсъждат необходимите стъпки за създаването на устройства, които да поддържат такава връзка. 5G връзката е 1000 пъти от сегашния 4G. Предстои да разберем какво още ще представят най-големите производители на смарт устройства.