В обектива

Израел порази цели в ивицата Газа


Израел нанесе няколко въздушни удари срещу обекти на екстремисти в палестинската ивица Газа. При бомбардировките са ранени най-малко 4-ма души, предаде ТАСС, цитирайки местни жители.

Ударите са предприети в отговор на ракетна атака към южните части на Израел, при която няма пострадали. Израелската армия заяви, че те са били насочени срещу пет позиции на радикалното палестинско движение Хамас, което управлява ивицата Газа.

Експлозиите от израелските бомбардировки се чуваха в град Рафа на границата между Газа и Египет, а над района се издигнаха кълба от дим.

Говорител на Хамас обвини Израел и каза, че той носи пълната отговорност за опасната ескалация в Газа. Говорител на израелските военни от своя страна каза, че „Хамас носи отговорност за всички атаки, предприети от територията на Газа, които застрашава сигурността на Израел и нарушават суверенитета му“.

Силите за сигурност на Хамас не допуснаха журналисти, които искаха да посетят една от атакуваните цели в Рафа, като намекнаха, че е бил улучен „поверителен обект“. Местни медии съобщиха, че са били атакувани учебни бази, използвани от Хамас и от по-малката екстремистка организация „Ислямски джихад“, в централния и северния сектор на Газа….