В обектива

Руското външно: От Студената война не е било толкова зле с американците


Руските отношения със Съединените американски щати са в най-ниската си точка от Студената война насам. Това заяви зам.-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от РИА Новости.

Кремъл с интерес ще наблюдава днешното първо изказване на президента Доналд Тръмп пред Конгреса, за да види дали новата администрация има желание да „създаде прозорец за възможности“ отношенията между страните да се подобрят.

Сергей Рябков заяви, че основната причина за ледовете между Москва и Вашингтон са действията на предишната американска администрация в лицето на Барак Обама.

Руският дипломат отрече информацията, че представители на Кремъл са разговаряли с американски представители от екипа на Тръмп за вдигане на санкциите, наложени след анексирането на Крим и конфликта в Източна Украйна.

Рябков добави също така, че ако санкциите бъдат вдигнати, то ще стане по-лесно да се стигне до споразумение за сирийския конфликт.

Руският зам.-министър заяви, че опонентите на американския президент Доналд Тръмп продължават нагнетяването на русофобия, за да го дискредитират по този начин….