В обектива

Тръмп: Обама стои зад протестите


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че според него предшественикът му Барак Обама стои зад някои от протестите срещу републикански конгресмени из цялата страна.

В излъчено интервю за телевизия Фокс на зададен му въпрос за протестите Тръмп отговаря: „Смятам, че зад това стои президентът Обама, защото неговите хора със сигурност са зад това.“ Тръмп добавя, че според него хора, верни на Обама, стоят и зад изтичанията на информация от Белия дом.

Тръмп обаче изразява разбиране към това, което според него се случва. „Разбирам, че това е политика. Това, че той стои зад някои неща, това е политика и вероятно така ще продължи“, казва той.

Тръмп не е изненадан от ставащото и посочва, че променя неща, които Обама е искал да направи. Той посочва, че е по-суров от Обама по въпроса за изгонване от САЩ на незаконно пребиваващи.

Тръмп отрича в интервюто да има „голям процес на изтичания“ на информация от Белия дом след съобщение на сайта Политико, че прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър е започнал проверки сред своите служители.

Според Политико Спайсър е свикал извънредно заседание, след като изтекли сведения за планирана среща, и проверил телефоните на служителите, за да се увери, че не са предавали информация.
Тръмп заявява по този повод , че Спайсър е „прекрасен човек“.

„Аз щях да подходя различно, щях да разговарям с различни хора поотделно, но Шон действа по своя начин и това ме устройва“, казва Тръмп.

Той доб…