Бизнес и Политика

Дигиталните портфейли привличат потребители


Дигиталните портфейли продължават да печелят вниманието на потребители от целия свят, използващи смартфони и лаптопи за разплащане, и да доминират в разговорите за нови методи за плащане със споменаване в 75% от общия брой дискусии. Данните са от Петото годишно изследване за дигиталните плащания, осъществено от световна система за картови разплащания.

В същото време потребителите показват засилен интерес към внедряването на нови технологии, които правят пазаруването по-бързо, по-лесно и по-сигурно. Темата за виртуалната реалност генерира най-позитивна нагласа, като потребителите вярват, че в бъдеще ще могат да извършват плащане с едно кимване на главата.

Петото издание на проучването, проведено в партньорство с PRIME Research и Synthesio, проследява 3.5 милиона разговора през 2016 г. в редица социални медии, сред които Twitter, Facebook, Instagram и Weibo.

„Технологиите правят реалност живота без кеш за много хора по света всеки ден“, каза Марси Коен, вицепрезидент „Дигитални комуникации“, Mastercard. „Тази година изследването показва увеличаване на интереса към новите методи за пазаруване и разплащане, които само допреди няколко години изглеждаха невероятни и недостъпни“.

Използване на иновативни решения

Нарастващата употреба на дигитални портфейли в магазини, онлайн и в приложения генерира повече от 2 милиона споменавания, като 84% от разговорите са се провели в Twitter (84%). Освен разплащането, по-голямата част от потреби…