Бизнес и Политика

Цветан Симеонов: Да освободим бизнеса от регулации


Освобождаването от тежки регулации бизнес среда в Европа и перспективите за разширяване на Европейския съюз на Западните Балкани бяха измежду обсъдените приоритети на срещата на председателя на БТПП Цветан Симеонов и председателя на Съвет по иновации и развитие на технологиите (СИРТ) към БТПП Йосиф Аврамов със служебния вицепремиер по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС – 2018 г. Деница Златева. Сред обсъдените теми бяха общите стратегически приоритети на държавите членки и българският принос към осемнадесетмесечната програма на Съвета на Европейския съюз.

Участниците обобщиха, че програмата на триото председателства на Съвета на ЕС в периода юли 2017 – декември 2018 г. ще отразява реални и изпълними приоритети на държавите-партньори Естония, България и Австрия. Тя ще стъпва и върху стратегическите приоритети на ЕС.

„Каузата за успешното провеждане на Българското председателство е национална и значението ѝ не бива да се подценява. България не бива да пропуска възможността да защити своите интереси и да направи гласа си още по-разпознаваем в процеса на вземане на решения на ЕС“, заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Вицепремиерът и представителите на БТТП определиха като общи целите за гарантиране на балансиран трудов пазар, силен енергиен съюз, ефективен общоевропейски подход за разрешаването на бежанската криза и добро управление на ниво ЕС с оглед на провеждането на Българското председателство.

„В подг…