В обектива

Затварят зоопарк на ужасите в Англия


Британски зоопарк е изправен пред затваряне и съдебно преследване на собственика, след като за последните четири години са измрели близо 500 животни, пише „Дейли Експрес“.

Зоопаркът „Саут Лейкс Сафари“, намиращ се в графство Къмбрия, е собственост на Дейвид Гил от 1994 година насам.

Властите са разкрили, че за последните четири години има 486 регистрирани случая на умрели животни, като най-голямата вина има именно собственикът на парка.

Инспекторите, проверили условията, описаха картината като „ужасяваща“ – липса на достатъчно ветеринарна грижа, лоша хигиена и недостатъчно храна.

През изминалата 2016 година общият брой на животните в зоопарка е бил 1600. Огромна част от животните са умрели вследствие на хипотермия и недохранване.

Служителите в парка са споделили пред проверяващите инспектори, че им е било казано да „не казват на никого“ за умрелите животни през годините. Въпреки наложените глоби от страна на властите ситуацията не се е подобрила.

Дейвид Гил в момента се бори за нов лиценз, след като местната управа отказа да удължи стария му. Инспекторите са препоръчали зоопаркът да бъде затворен и лиценз да не бъде даван. Причината е, че условията на живот са били далеч под необходимите стандарти….