В обектива

Мартин Шулц бил последната крепост срещу ултра национализма


Мартин Шулц, основният конкурент на Ангела Меркел за канцлерското място, остро разкритикува управляващото правителство в страната, предаде ДПА.

В баварския град Филсхофен левоцентристкият кандидат – чието завръщане в местната политика вдигна рейтинга на социалдемократите – заяви, че партията му е „крепост срещу изолацията и ултра национализма“.

Наскорошно проучване на института „Емнид“ показа, че Германската социалдемократическа партия (SPD) е първа политическа сила. Това се случва за първи път от 2006 година насам, а основен принос има именно Шулц.

Той окачестви коалицията на неговата партия с Християндемократическия съюз на Ангела Меркел като „брак по принуда. „Те не си говорят, говорят един през друг – загубили са си разсъдъка“, каза Мартин Шулц.

Той коментира и бежанската криза в Европа, която е най-голямата от края на Втората световна война. Според него Германия не може да се справи сама с нея и е необходима солидарност между отделните страни.

Мартин Шулц разкритикува и американския президент Доналд Тръмп, предаде Ей Би Си нюз. „Всеки, който стори стени, поставя под въпрос правата на жените и клевети хората с увреждания, трябва да бъде критикуван“, заяви Шулц.

Парламентарните избори в Германия, които ще предначертаят бъдещето на страната през следващите години и ще имат отражение и върху Европейския съюз, ще се проведат през месец септември….