България Север

Иванка Баева: Трети март ни зарежда с порива за дълг и патриотизъм!

снимка: Областна администрация – Габрово

Уважаеми дами и господа, жители на Област Габрово,

Имам честта да Ви приветствам по повод Националния празник на Република България 3 март!

Денят на Освобождението всяка година е повод да изразим своята почит към хилядите герои, отдали живота си за свободата на родината ни.

Трети март е и празникът, който ни зарежда с порива за дълг и патриотизъм, водил смело нашите предци в борбите за национално освобождение и обединение.

Още преди своето освобождение предците ни начертаха посоката, която следваме и днес – да изградим „чиста и свята република“ и „да бъдем равни с другите европейски народи“.

В днешния ден е важно да намерим точките на съгласие, които ни обединяват и които ще ни помогнат заедно да работим за модерна и просперираща България. Бъдещето ни зависи от всички нас! От изборите, които правим като личности и граждани, от решения, които вземаме, от ценностите, които отстояваме. Делото на българските възрожденци и патриоти може да бъде завършено като изградим своята справедлива държава от европейски тип. Всичко зависи от всеки един от нас.

Днес, преклонили глава пред паметниците, ние отдаваме почит към знайните и незнайни родолюбиви българи, които със своята саможертва проправиха пътя към нашето Освобождение и останаха завинаги в сърцата на нас българите.

С мъка трябва да признаем, че за героите, положили костите си за свободата на Отечеството, се сещаме предимно в празничната атмосфера на тържествата.

Длъжни сме да тачим своята история и да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъм! Нека помним, нека почитаме миналото и градим уверено бъдещето!

Поклон пред паметта и подвига на всички загинали за свободата на България!
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК 3 МАРТ!

ИВАНКА БАЕВА
Областен управител на област Габрово