Бизнес и Политика

За 16-ти път „Национални дни на кариерата”


Форумът „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2017 отново ще предложи на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето сполучливо кариерно развитие, като им предостави шанса да срещнат стотици потенциални работодатели. Над 150 български и международни компании ще представят в София и още шест града (Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Бургас и Пловдив) в страната своите стажантски програми и свободни работни места.

“Национални дни на кариерата“ са си изградили име на събитие, откъдето започва кариерата на много млади хора у нас. За ползите и традициите в организирането на форума разказаха г-н Светлозар Петров и г-жа Нели Ангелова. Те наблегнаха на факта, че JobTiger и Нестле България са дългосрочно ангажирани с инициативата, тъй като и двете компании полагат сериозни усилия в преодоляването на проблема с високата младежка безработица.

Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в България вече 16 години. Причината за този успех е и фактът, че то се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на студенти и млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, като паралелно позволява на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни млади хора, които търсят сериозна кариерна реализация.

Преди събитието ще се проведе за първи път обща среща с младите хора, организирана по по…