В обектива

Секс скандал разтърси американската морска пехота


Американското министерство на отбраната разследва скандал, който може да хвърли голямо петно върху Корпуса на морската пехота, пише The War Horse.

Морски пехотинци от армията, както и бивши военнослужещи, са споделяли голи снимки на свои колежки в социалните мрежи.

Изданието посочва, че е била създадена група във Фейсбук, в която са членували над 30 000 военни, включително и от кралските военноморски сили на Великобритания. Много от снимките са били придружени от обидни коментари. Жени военнослужещи се оплакват, че кадрите са били заснети без тяхното знание.

Томас Бренън, който е разкрил за групата пред медиите, е получил смъртни заплахи след разразилия се скандал. Кларк Карпентър, говорител на морската пехота, потвърди, че в момента се води разследване.

Имената на хиляди елитни военнослужещи могат да бъдат опетнени, както и репутацията на морския пехотен корпус във военноморските сили.

Снимки на ефрейтор Мариса Уойтек са били откраднати от профила й в Инстаграм и публикувани с обидни коментари в групата във Фейсбук.

Адам Смит от комисията по въоръжените сили към Конгреса заяви, че поведението на настоящите и бивши пехотинци е „опасно, неприемливо и унизително“, пише „Вашингтон поуст“.

Западните издания припомнят, че това не е първият подобен инцидент в морската пехота на Щатите. През изминалите години в пехотата имаше скандали, включително и за сексуално насилие….