Бизнес и Политика

Китайска компания пуска най-евтиния смартфон в света

Cagabi Mobile, китайска технологична компания, планира да покори пазара на смартфони като пусне в продажба най-евтините модели в света. Cagabi One и Cagabi Two ще бъдат създадени с надеждата да привлекат потребителите с ниската си цена и голямата си функционалност.

За момента е ясно, че двата смартфона ще бъдат с 4-ядрен чип MediaTek и 2 GB оперативна памет. Основната 8-мегапикселова камера ще разполага с две светкавици, а селфи камерата ще бъде 5-мегапикселова.

Екранът на смартфоните ще е с IPS матрица и 1280х720 пиксела. 5- инчовият дисплеят е защитен от удар и надрасквания. За да постигнат това компанията е избрала да ползва технологията “G+F”.
Двете устройства ще бъдат достъпни на пазара още следващия месец.

Вярно е, че Cagabi One и Cagabi Two са далеч от функционалността на най-разпространените флагмани, но истината е, че Cagabi Mobile ще предостави здрав и като цяло добър смартфон. Компанията е сравнително нова на пазара и се надява с пускането на двата модела смартфони да привлече към себе си лоялни клиенти. За момента не са ясни пълните характеристики на телефоните, но това което е ясно е, че цената е невероятна – само 40 долара.