В обектива

Путин: Вярваме много на турските военни


С Турция работим активно за решаване на най-интензивните кризи в света, на първо място Сирия. Доволен съм да кажа, че на ниво военни и разузнавателни служби, имаме много ефективен и доверчив диалог.

Това заяви руският президент Владимир Путин, който се срещна с турския си колега Реджеп Ердоган, предаде ТАСС.

Сирийският конфликт бе основна тема на разговорите между двамата лидери, които „стопиха ледовете“ през миналата година. В продължение на месеци дипломатическият диалог между Анкара и Москва бе прекъснат заради свалянето на руския бомбардировач през 2015 год.

Руският държавен глава заяви, че връзките между Русия и Турция се възстановяват с бързи темпове. Турският президент е на посещение в руската столица Москва, където заедно с руския си колега участва на заседание на руско-турския Съвет за сътрудничество на високо ниво.

В центъра на вниманието на разговорите по време на визитата бе нормализирането на двустранните отношение и увеличаване на диалога и сътрудничеството, особено по отношение на сирийския конфликт.

На срещата бяха засегнати и ключови икономически проекти, сред които „Турски поток“ и АЕЦ „Аккую“. Реджеп Ердоган заяви, че сътрудничеството между двете страни по отношение на проектите се развива все по-активно.

Турският президент добави, че отбранителната промишленост и енергетиката са сред основните елементи на сътрудничеството между Москва и Анкара. Двустранното сътрудничество в тези сфери ще бъде обсъдено п…