В обектива

Асад: Американските и турските военни са агресори


Всички чуждестранни въоръжени сили, които влизат в Сирия без разрешението на нашето правителство, са агресори. Това заяви сирийският президент Башар Асад в интервю за китайската телевизия „Финикс“.

„Ние трябва да ги разглеждаме като нашественици, независимо дали тези въоръжени сили са турски, американски или от друга страна“, заяви сирийският държавен глава.

Башар Асад заяви, че все още предстои да види „нещо конкретно“ от американския президент Доналд Тръмп по отношение на обещанието му да победи джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Сирийският президент смята, че думите на Тръмп са обещаващи, но все още въоръжените сили не са направили нищо конкретно по плана за „бърза победа“ над терористите.

Асад коментира и операцията на сирийските сили, подкрепени от Москва, за установяване контрол над град Ракка. Той бе посочен от него за приоритет и добави, че силите са напреднали през последните дни.

Факти.бг припомня, че през месец септември 2016 година турският президент Реджеп Ердоган заяви, че турската армия няма да иска разрешение за влизане в страна, чийто лидер е убил 600 000 души.

Той подчерта, че Турция не иска територия на Сирия, а иска да прочисти районите близо до своята граница от терористичните елементи….