В обектива

Натровени полицаи на митинг на Ердоган


65 турски полицейски служители бяха хоспитализирани със съмнение за хранително натравяне, предаде Анадолската агенция.

Инцидентът е станал в западната провинция Афионкарахисар, където президентът Реджеп Ердоган проведе политически митинг. Униформените са били ангажирани с осигуряване на сигурността по време на речта на държавния глава.

След края на събитието десетки полицаи са се оплакали от стомашни болки, световъртеж и повръщане. След това са били приети в местни лечебни заведения.

Началникът на полицията Фахретин Шен посети полицаите, за да се информира за тяхното състояние. По случая се води разследване. По непотвърдена информация служителите на реда са се натровили след консумация на месо.

Подобен инцидент имаше и на политически митинг на премиера Бинали Йълдъръм в началото на месец март в провинция Измир. Тогава 17 полицейски служители бяха приети в болница след консумация на съмнително месо и картофи.

Политическите митинги в Турция са в разгара си, тъй като наближава датата на ключовия референдум в южната ни съседка. Турските граждани трябва да кажат дали искат страната им да стане президентска република.

В Афионкарахисар Реджеп Ердоган за пореден път направи остро изказване спрямо западноевропейските страни, казвайки, че „Европа ще се удави в собствени си страхове“, визирайки отношението към мюсюлманите и мигрантите.

Турският държавен глава добави, че се забелязва растяща ислямофобия и тюркофобия в Европа. „Те се страхуват дори о…