В обектива

Уникално! Туристи се потапят до „Титаник“


Туроператор предлага уникална възможност на своите клиенти – пътуване до дъното на Атлантическия океан, където над век лежат останките на „Титаник“.

От месец май следващата година компанията „Блу Марбъл Прайвът“ ще взима туристи, които ще се потопят на 4000 метра дълбочина, съобщи „Скай нюз“.

Воаяжът ще продължи няколко дни, а на борда на подводницата ще могат да бъдат взети девет души със солидни банкови сметки, посочва изданието. Единичен билет за уникалното преживяване ще струва 86 000 паунда.

Ентусиастите ще тръгнат от канадската провинция Нюфаундленд и Лабрадор към Атлантика. Хеликоптер ще ги отведе до мястото, където е потънал известният кораб.

През първите два дни туристите ще бъдат обучени от специален екипаж, а на третия ден специална подводница ще се потопи към океанското дъно.

„Титаник“ потъва в средата на месец април 1912 година след удар с айсберг. Корабът пътува от Саутхемптън до Ню Йорк. Повече от 1500 души загиват при инцидента, който е екранизиран през 1997 година от Джеймс Камерън.

През годините изследователи от различни страни проучват останките с помощта на подводни машини, но за първи път тази възможност ще имат и туристи, които ще преминат на метри от останките на прочутия кораб….