В обектива

Ожесточена битка за Дамаск (ВИДЕО)


Сирийските правителствени сили водят ожесточени боеве с бунтовнически групировки в околностите на Дамаск. Офанзивата е предприета, след като въстаниците предприеха атака от изток срещу силно укрепената столица, заяви мониторингова организация, цитирана от АП.

Сирийският център за наблюдение на човешките права посочи, че армията и силите на съюзниците й влезли в ожесточени въоръжени стълкновения с бунтовниците в Джобар, в източните покрайнини на Дамаск.

Въстанически групировки атакували правителствените позиции в района, включително с две коли бомби. Те опитали да щурмуват техните отбранителни линии, заяви базираната във Великобритания организация.

Джобар се намира между Дамаск и обсадената бунтовническа твърдина Източна Гута, по която през последните седмици се правителствени сили нанасят въздушни удари.

Военни самолети са бомбардирали Джобар, а бунтовнически снаряди паднали в няколко близки квартала на Дамаск, включително в района на Баб Тума, Рукън ад Дин и Абасиин, посочи центърът. Сирийската държавна телевизия потвърди, че армията води боеве, за да отблъсне атака на екстремисти в Джобар.