Бизнес и Политика

Samsung официално представи виртуалния помощник Bixby

Компанията Samsung официално представи една от най-новите си технологии. Става въпрос за гласовия асистент Bixby. Целта е машината да анализира навиците на потребителя и да се учи от него.

Bixby е толкова усъвършенствана технология, че ще даде 100% възможност за гласово управление на приложенията. До сега виртуалните помощници бяха с малък речников запас и някои от гласовите компанди оставаха неразбрани, но Bixby ще постави ново начало.

всъщност технологията е създадена така, че да разбира и непълни фрази, чуждици, съкращения и други. Виртуалният помощник може да се съобразява и с контекства. Тоест, когато подадете команда, Bixby ще взима предвид информацията на приложението и неговото състояние и така ще разбере точно какво трябва да направи.

Компанията Samsung потвърди слуховете, че първите модели, поддържащи Bixby ще бъдат Galaxy S8 и Galaxy S8+. По-малкият модел Galaxy S8 ще разполага и с допълнителен бутон за включването на виртуалния асистент. Samsung смята да внедри Bixby и в други умни устройства, чието представяне предстои.