България Север

Обявяват поръчка за изпълнител на водопровода към 13 села

снимка: Община Габрово

Предстои да бъде обявена обществената поръчка за избор на изпълнител за реконструкцията водопровода, захранващ голяма част от габровските села в посока Севлиево. Новината съобщиха от Община Габрово.

След искане на Общината, в началото на 2017 г. беше подписано споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, чрез което бяха осигурени част от средствата за финансиране на реконструкцията на съществуващия водопровод за захранване на кв. Войново и селата Поповци, Рачевци, Гергини, Янковци, Стоевци, Михайловци, Райновци, Новаковци, Враниловци, Драгановци, Смиловци, Драгиевци, Гъбене, както и махалите Николчевци и Божковци. Тази година за изпълнението на обекта, са осигурени 500 хил. лв., като общата стойност на инвестицията е над 2 млн. лв.

Водоснабдяването на голяма част от габровските села в посока Севлиево от години е сериозен проблем, особено в летните месеци и в периоди на безводие. Те се захранват чрез водопровод, който е силно амортизиран и с малък диаметър. След неговата реконструкцията ще бъде осигурена възможност за тяхното водоснабдяване от габровския язовир „Христо Смирненски“.

Резултатите от класирането на подадените заявления ще бъдат обявени през месец април.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730