В обектива

Убитите в Лондон – учителка, полицай и турист


Британските медии разкриха самоличността на трите жертви при нападението в сърцето на Лондон. Полицейски служител, учителка и американски турист са загиналите.

Десетки други бяха ранени от нападателя, който бе убит от силите за сигурност пред британския парламент. Някои от пострадалите са в критично състояние.

Кейт Палмър бе наръган с нож от терориста пред Уестминстърския дворец. 48-годишният съпруг и баща загина в болницата от раните си. Негови колеги отдадоха почит и споделиха, че е бил честен човек и грижовен мъж. „Кейт Палмър беше убит, докато храбро изпълняваше дълга си, пазейки нашия град и демокрацията“, заяви кметът на Лондон Садик Хан.

В сърцето на Лондон беше убита и 43-годишната учителка Айша Фрейд – британска гражданка с испански корени. Нейни близки споделиха, че е била високоуважавана и обичана от ученици и колеги и никога няма да бъде забравена.

Третата жертва е американският турист Кърт Кокран. 48-годишният мъж, съпруг и баща, е бил прегазен на Уестминстърския мост до британския парламент. Кърт и неговата съпруга Мелиса са посетили Лондон, за да отпразнуват 25 години от сватбата си. Американката е със счупен крак, възстановява се от раните.

По-рано днес британската полиция разкри името на терориста. 52-годишният Халид Масуд е извършил нападението, което службите във Великобритания определиха като терористичен акт.

Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението. След него осем д…