В обектива

Лондонският атентатор бил „приятен семеен човек“


Лондонският атентатор бил приятен семеен човек, който не създавал проблеми. Това разкри съседка на Халид Масуд, цитирана от EuroNews.

Тя заяви, че е останала шокирана, когато разбрала за атаката в Лондон и кой стои зад нея. „Виждах го много често, поздравяваше ме. Изглеждаше приятел човек, имаше и малко дете и жена, която живееше с него“, разкри съседката.

„Често ме питаше как съм. Изглеждаше приятен човек и се грижеше старателно за градината си“, разкри още жената. Няколко души бяха убити, а десетки ранени при атентата до британския парламент, отговорност за който пое „Ислямска държава“.

Британската полиция разкри, че рожденото име на Халид Масуд е Ейдриън Ръсел Аджао. През годините е живял в Лондон, Съсекс и Лутън. Последното му известно местожителство е в графство Уест Мидландс, пише „Гардиън“.

Британските медии посочват, че лондонският атентатор си е сменил името поради религиозни подбуди.

Междувременно стана ясно, че силите за сигурност са извършили два „важни“ ареста във връзка с терористичния атентат. Шефът на службата за борба с тероризма Марк Роули съобщи, че общо девет души са задържани след нападението в сърцето на британската столица.

След атентата британските служби разположиха допълнителен брой полицаи на ключови локации в Лондон, за да успокоят обществеността. Мерките за сигурност в Европа остават завишени….