В обектива

Кой краде хартията от тоалетните в Пекин?


В опит да се преборят с кражбата на тоалетна хартия от обществените тоалетни, властите в Пекин въведоха система за лицево разпознаване, ограничаваща количеството, което всеки посетител може да използва, съобщиха ТАСС и „Ройтерс“.

Нестандартният подход е още една стъпка напред в китайската т.нар. „тоалетна революция“ за подобряване на качеството на санитарните съоръжения.

Управата на 600-годишния Храм на небето признава необходимостта от зареждане на обществените тоалетни с хартия – задължително условие за получаване на най-висок рейтинг от Националната туристическа служба. За да се попречи на посетителите да прекаляват с употребата й, е въведена нова технология, която отпуска само по един 60-сантиметров къс на всеки девет минути след сканиране на лицето.

Тоалетните на туристическите места са известни с примитивните си условия и ужасни миризми. Точно те са и основна цел на започналата преди две години „тоалетна революция“. Целта й е да бъдат построени поне 34 000 нови обществени тоалетни в Пекин и да бъдат ремонтирани 23 000 до края на 2017 г….