В обектива

Хитлер предозирал с кокаин


Употребата на наркотици е била широко разпространена сред лидерите на Третия Райх Това в своя книга твърди германския писател Норман Олер, съобщи Bookworm.

Смята се, че Хитлер е страдала от силно главоболие след опита за покушение срещу него през 1944 г. Тогава начело с генерал Клаус фон Щауфенбрерг група командири се опитват да взривят Хитлер по време на съвещание.

За да успокои главоболието, през последната година от живота си, Хитлер е взимал силни наркотици.

Според Олер, Хитлер се е снабдявал с наркотици от д-р Теодор Морел. Според записки на Олер, веднъж фюрера взел толкова силна доза, че за малко щял да умре. Смята се, че между юли 1944 г. и април 1945 г. Хитлер е взел около 50 дози.

Има вероятност Хитлер дори да е умрял, заради предозиране с кокаин. Според историци Хитлер най-вероятно се е самоубил в Берлин. Той го е направил заедно с любовницата си Ева Браун.

Олер обаче смята, че огромните количества наркотици, употребявани от него, може да доведат до нова версия. Информации за употребата на наркотици в Третия Райх излизат непрестанно през последните години. Все повече се говори и за широка употреба от самия Хитлер. Книгата на Олер се казва „Наркотиците в Третия Райх“.