България Север, Спорт

Важна победа за ХК „Бъки“ в Свиленград

снимка: ОСИ – Габрово

Женският тим на ХК „Бъки“ направи много важна крачка към финала на държавното първенство по хандбал. Лидия Ковачева и съотборничките й постигнаха ценен успех с 24:23 при визитата си на „Свиленград ПУ“, които са втори в класирането след редовния сезон и вицешампион за миналата година. Така габровският тим записа трета победа в основната фаза на първенството и 13-а поредна от началото на сезона. „Бъки“ вече има 4 точки аванс пред съставите на „Свиленград ПУ“ и „Етър 64“, които обаче са и с мач по-малко.

Победата в Свиленград не дойде лесно. Първата част премина през няколко смени на водачеството. В 24-а минута „Бъки“ водеше с 9:11, но серия от 1:4 в края на полувремето осигури на „Свиленград ПУ“ гол аванс преди почивката – 13:12. Втората част започна с поредното изравняване в мача, след попадение на 14-годишната Мари Томова. След това селекцията на Павел Дженев на два пъти повеждаше с по два гола, но отборът на „Бъки“ се държеше близо и не допусна домакините да се откъснат. Обратът дойде в средата на полувремето. Три поредни попадения, две на Мадлен Тодорова и едно на Лидия Ковачева, изведоха габровския тим напред – 20:22. „Свиленград ПУ“ изравни при 22:22, но с нови два гола на Виктория Христова и Лидия Ковачева „Бъки“ си осигури успеха. Силите на домакините стигнаха само за още един гол, дело на Кристина Миланова, с който беше оформено крайното 23:24.

Лидия Ковачева отново беше безспорния лидер на „Бъки“ и отбеляза 10 гола за успеха в Свиленград. 6 попадения реализира Виктория Христова. За „Свиленград ПУ“ 6 пъти се разписа Райна Георгиева, 5 гола добави Антония Симеонова, а Роксана Радева се отчете с 4.

В другия мач от третия кръг в основната фаза „Етър 64“ надигра „Ники спорт“ в Сливница с 30:23.

В 4-я кръг „Бъки“ ще гостува на „Етър 64“ във Велико Търново. Мачът е в неделя, 9 април, от 17.00 часа. „Свиленград ПУ“ ще приеме „Ники спорт“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730