Бизнес и Политика

Хиляди младежи и стотици работодатели на едно място


Шестнадесетото издание на форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“, което традиционно се проведе в 7 университетски града в страната – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив – приключи успешно. Кариерният форум стартира на 14-ти март в София, като в рамките на два дни Националният дворец на културата събра на едно място представители на 123 компании и даде шанс на над 7000 младежи да срещнат потенциалните си работодатели. След това форумът продължи в останалите 6 града и приключи с пловдивското издание на 5 април 2017 г. Общият брой на посетителите бе над 14 200.

„Национални дни на кариерата“ е най-мащабното кариерно събитие, което дава шанс на фирмите да се срещнат с много млади специалисти, а на самите младежи, да разговарят с представители на различни компании, предлагащи възможности за добър професионален старт.

Общо 175 компании, предлагащи работни и/или стажантски позиции, в различни бизнес сектори, взеха участие в „Национални дни на кариерата“. Както винаги, сред участниците имаше както сравнително малки фирми, така и утвърдени български и международни компании, представители на банковия сектор, застрахователни институции, ИТ компании, търговски вериги, телекомуникационни оператори и ред други.

Статистиката сочи, че средно 1 от 6 посетители е започнал стаж или работа, вследствие на участието в изложението. Това означава, че около 3100 младежи са стартирали успе…